Tour de France 2008 – 4. etape


Forskræp

Så kommer første udfordring for klassementfolkene. De, og resten af feltet, skal ud på en 29 kilometer lang sløjfe i og omkring Cholet. Profilen indbyder til mekanisk tempotons, og det virker derfor oplagt at det er de deciderede specialister der skal battle mod hinanden. Det er svært at komme udenom Fabian Cancellara som den store favorit, og distancen burde da også passe verdensmesteren perfekt. Andre topkandidater kan findes hos specielt Garmin-Chipotle, hvor David Millar, Christian Vande Velde og måske Magnus Bäckstedt vil kunne blande sig i topstriden. Også Danny Pate er en stærk temporytter, men om han kan blande sig i dette selskab er et åbent spørgsmål. Blandt de resterende enkeltstartsspecialister stikker Gerolsteiners Sebastian Lang og Bouygues Telecoms Stef Clement lidt ud fra mængden.

Blandt klassementfolkene kan det forventes, at Cadel Evans og Denis Menchov vil gøre sig bedst, mens Alejandro Valverde måske vil kunne matche de to. Hans enkeltstart i Dauphiné Libéré var suveræn og her slog han Evans klart. Ved den lejlighed var ruten dog væsentlig mere bakkerig, end den de skal lege med i dag, og spørgsmålet er om ikke Evans vil gøre sig bedre på flad vej end Valverde. De tre GC-håb hos CSC Saxo Bank Carlos Sastre, Frank & Andy Schleck, vil alle få det svært og skal koncentrere sig om at begrænse tidstabet.

Efterskræp

Ja, så blev vi alle det klogere. Fabian Cancellara kan stadig ikke prale af, at have vundet en lang enkeltstart i Tour de France, og bekræfter min tanke om at du sagtens kan være verdensmester i disciplinen og massakrere rivalerne alle andre steder, men Tour de France er noget andet. At Stefan Schumacher vandt enkeltstarten er måske ikke noget chok, men at han gjorde det så overbevisende er uventet. Den tyske Gerolsteiner-rytter har altid været stærk mod uret, men dette var alligevel et stort gennembrud. Mere overraskende er Kim Kirchens andenplads. På forhånd var det ventet, at Team Columbias kaptajn på enkelstarterne skulle forsøge at mindske sit tidstab, men faktum er, at han tog tid på alle sine GC-konkurrenter. Blandt de øvrige topfolk levede såvel Cadel Evans som Denis Menchov op til forventningerne, mens unge Andy Schleck i sin første Tour-enkeltstart slap rigtigt fint fra opgaven. Holdkammeraterne Carlos Sastre og Frank Schleck kom fornuftigt igennem. En positiv overraskelse kom fra Damiano Cunego. Lampre-kaptajnen kørte en glimrende 17.plads hjem, og tabte kun omkring et minut til Kirchen, Evans og Menchov. Modsat var Stijn Devolders 15.plads måske ikke helt hvad man havde forventet inden, ligesom Alejandro Valverdes beskedne 23.plads heller ikke var det.

1. Stefan Schumacher (Gerolsteiner) 35.44 minutter

2. Kim Kirchen (Team Columbia) + 0.18

3. David Millar (Garmin Chipotle) s.t.

4. Cadel Evans (Silence-Lotto) 0.27

5. Fabian Cancellara (CSC Saxo Bank) 0.33

Samlet

1. Stefan Schumacher 14.04.41 timer

2. Kim Kirchen + 0.12 minutter

3. David Millar s.t.

4. Cadel Evans 0.21

5. Fabian Cancellara 0.33

Explore posts in the same categories: Cykelsport

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Skriv en kommentar