Tour de France 2009 – 7. etape optakt


Så er bjergene så tæt på feltet, at det ikke længere kan undgå at skulle tackle dem. Årets første bjergetape venter således rytterne, når de ved 11-tiden ruller ud fra Barcelona. Forude venter Pyrenæerne og mod slutningen af dagen opstigningen til Andorra Arcalis.

Der er mange spil i spillet i dag:

  • Kampen om etapesejren, som både kan gå til en udbryder med gode klatreknogler, men også – hvilket nok er mere sandsynligt – en af klassementets øverste.
  • Kampen om bjergtrøjen, som for alvor vil starte i dag. Der er mange point på spil, og de med håb og drømme om at gøre sig i den konkurrence skal nok begynde deres store kamp i dag.
  • Duellen mellem Lance Armstrong og Alberto Contador. Det er ikke sikkert at vi vil være så meget klogere når rytterne er kommet i mål i dag, for tidsforskellen mellem de to vil muligvis stadig være lille.

Det er svært at vide hvor specielt Armstrong står – ingen ved det vel reelt. Contador skal nok være på plads, og bliver etapen vundet af en af klassementfolkene, så er der ret stor sandsynlighed for at det bliver af ham. Det mest interessante er Astana-holdets strategi. Hvordan vil de gribe det an? Hvem vil køre for hvem? Hvad er Andreas Klödens og Levi Leipheimers roller i dette stykke?

Jeg har en mistanke om, at Contador måske har alliancer der ligger uden for hans eget hold. Alejandro Valverde udtalte efter sin sejr i Dauphiné Libéré, at han var  villig til at hjælpe Contador i Tour de France, hvis denne havde behov for det. Valverde er som bekendt ikke med i årets Tour, men måske kan hans hold Caisse d’Epargne – der ikke umiddelbart har nogen kandidater til toppen af klassementet – være backup for Contador, skulle han komme i klemme hos Astana. (Set i det perspektiv vil det nok heller ikke være utænkeligt, at Contador kører for Caisse d’Epargne næste år). At der sagtens kan tænkes at dannes spanske alliancer på tværs af holdene, kan også ses i det sammenhold de spanske ryttere ofte fremviser ved for eksempel VM og OL. Meget interessant tanke – om der er noget i den vil vise sig de kommende dage.

Ellers er det jo som sagt bjergtrøjen, der også for alvor kommer i spil i dag. Stéphane Augé, den snu rad, fik endnu en gang sneget sig i den prikkede trøje på gårsdagens etape, men han vil ikke holde på den i dag. Tænkeligt er det dog, at han varmer den for sin holdkammerat David Moncoutié, der har denne trøje som erklæret mål. Han vil sandsynligvis få modstand fra sine landsmænd, hvor især Bbox Bouygues Telecom-duoen Pierrick Fédrigo/Pierre Rolland kan tænkes at have interesser i den prestigiøse trøje. Og hvad med Christophe Moreau? Vil den gamle jagte prikkerne en sidste gang, eller har han sigtet rettet mod en etapesejr? Skal man lede efter andre end franske ryttere, så vil specielt Euskaltel-folkene nok være ivrige. Kig efter Amets Txurruka, der jo fik scoret lidt småpoint i går, og Igor Antón. Også Bbox Bouygues Telecoms russer Yuri Trofimov vil måske forsøge sig i denne konkurrence.

Endelig er der en stribe ryttere jeg er spændt på at følge i dag. Blandt de unge – og endnu ikke helt etablerede – springer Tony Martin selvfølgelig i øjnene. Hvor langt rækker hans evner i dette terræn? Jeg vil kigge nysgerrigt efter Jérôme Coppel, men det er muligvis mine frankofile tendenser der spiller ind her. Disse tendenser gør, at jeg også vil følge relativt anonyme folk som Amaël Moinard og Christophe Le Mevel – to kandidater til at slutte som bedste franskmand i den samlede stilling.

Mange spørgsmål – forhåbentlig får vi bare et par svar.

Explore posts in the same categories: Cykelsport

Tags: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Skriv en kommentar