Tour de France 2011 – 6. etape


Er det sjette etape allerede? Som tiden dog flyver i hektisk selskab.

Årets længste etape i dag og de 226.5 kilometer i bedragerisk terræn får mig til at stille et simpelt spørgsmål: Gider Garmin-Cervelo kontrollere feltet i fem en halv timer i hvad der formodes at blive irriterende og regnfuldt vejr? Jeg ved det ikke, og derfor er jeg i tvivl om det bliver en dag, hvor et udbrud får lov at køre hjem, eller om andre hold vil bidrage til arbejdet. Med etapesejren i går fik Mark Cavendish vist at han er klar, hvilket måske kan få de øvrige sprinterhold til at holde sig tilbage. Nuvel, der er flere der burde have interesse i dagens etape, for – ligesom i går – er her ikke tale om en afslutning der er fuldstændig klokkeklar for en sprinter.

Det bliver en meget intens dag, tror jeg, i et bakket terræn, og specielt fra den første kategori-3-stigning og hjem bliver det knaldhårdt. Der er desuden en håndfuld bjergpoint at samle ind undervejs, og selv om det ikke er alverden, så kan de måske få en type som Jérôme Pineau på stikkerne. Afslutningen er meget kringlet: Tre kilometer fra mål ruller feltet opad en ganske hård bakke, og denne herlige udsigt til basilikaen i Lisieux kan måske få de værste spilopmagere på dupperne. Rytterne skal forbi basilikaen og selv om det flader ud på den sidste kilometer, skal sprinterne nok få deres at se til. Med mindre, naturligvis, at et udbrud er kørt i forvejen. Endnu en hård finish  – gad vide om Tour-arrangørerne har hentet inspiration hos kollegerne fra Giro d’Italia og Vuelta a España? Disse afslutninger minder i hvert fald mest om noget fra de andre Grand Tours. Me like!

Etapevinder? Lidt samme type som de foregående dage; en hårdfør sprinter eller en klassikerrytter med punch og power.

Kækt outsiderbud

Gianni Meersman (FDJ). I dag skal mit outsiderbud virkelig være et long shot. Det gik ikke skidegodt i går (hverken for mig eller ham) med det konservative bud på Tom Boonen, så vi prøver noget andet i dag.

25-årige Meersman har siden sin prof-debut i 2007 været et håb i de bakkede endagsløb, men gennembruddet har foreløbig ladet vente på sig. 2011 har dog været godt for belgieren, med et par sejre og en perlerække af fine, sekundære placeringer. Jeg har altid tænkt på ham som en miniudgave af Philippe Gilbert, og han har omtrent samme karakteristika som superstjernen: Eksplosiv på korte bakker og i besiddelse af en rimelig god spurt. Meersman holdt sig pænt fremme på de første etaper, men kom lidt i klemme på Mûr de Bretagne og i går ved Cap Frehel. Jeg er ærligt talt i tvivl om hvor godt han håndterer lange distancer, så han er – som nævnt – et long shot. Men det er jo også derfor denne lille gætteleg er sjov.

Explore posts in the same categories: Cykelsport

Tags: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Skriv en kommentar